Tukea laskurin käyttöön ja ilmastotyöhön

Laskuri on tarkoitettu yritysten omaksi työkaluksi. Sen käyttö ei vaadi aikaisempaa kokemusta hiilijalanjälkilaskennasta, mutta kiinnostusta ja aikaa perehtymiseen toki tarvitaan. Laskurin avulla pystyt tunnistamaan yrityksesi toiminnan keskeiset päästölähteet ja niihin vaikuttavat tekijät.

Selaimen kautta käytettävällä laskurilla on tiedonkeruun tehtävät helppo jakaa useammalle käyttäjälle ja tiedot pysyvät tallessa tulevien vuosien laskentoja ja päästövähennysten suunnittelua varten.

Miten CO2-laskuri toimii?

CO2-laskelmat muodostuvat yrityksen rakenteen mukaisesti, sen toimintaan liittyvien kulutustietojen ja näiden ilmastoa lämmittävää vaikutusta kuvaavien päästökertoimien perusteella.

1. Yrityksen perustiedot
Syötetään yrityksen perustiedot, kutsutaan tarvittavat käyttäjät ja syötetään tarvittavat toiminnan tunnusluvut.
2. Toiminnan rakenne
Kuvaillaan yrityksen toiminnan tai toimipaikkojen rakenne. Tätä käytetään kulutustietojen syöttämiseen.
3. Tietolähteet ja päästökertoimet
Selvitetään, mistä eri tiedot löytyvät: Lämpö- ja sähköyhtiö, kuitit, matkalaskut, kirjanpito, raportit ym. Selvitetään ja lisätään tarvittaessa myös päästökertoimet.
4. Kulutustietojen syöttäminen
Syötetään laskennassa tarvittavat tiedot kuukausi- tai vuositasolla. CO2-laskelma muodostuu kulutustietojen ja päästökertoimien perusteella.
5. CO2-laskelmat
Hiilijalanjäljet-sivulla voi tarkastella toiminnan rakenteeseen, GHG-protokollaan ja yrityksen tunnuslukuihin perustuvia CO2-laskelmia.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Selaa kaikkia kysymyksiä ja vastauksia

Matkailualan CO2-laskurin esittelyvideo

Tässä lyhyessä videossa esitellään CO2-laskurin ominaisuudet sekä näytetään, miten laskurin käyttäjäksi voi liittyä ja mitä sillä voi tehdä. Videon kesto 3:45.

Matkailualan CO2-laskurin esittelyvideo.

Ohjeita CO2-laskennan ja tiedonkeruun erityistilanteisiin (videoluento)

Tähän 25 minuutin mittaiseen videoon on koottu erilaisia matkailualan yritysten CO2-laskentaan liittyviä erityistilanteita ja niiden ratkaisuvaihtoehtoja.

Ohjeita CO2-laskennan ja tiedonkeruun  erityistilanteisiin (videoluento)